30 втілених проектів
НАЗАД
  • 1 Жовтня 2021
  • 2814
  • Прокоментуй!
Новини
У Києві відкрили виставку картин, присвячених Першим Визвольним змаганням

30 вересня у будівлі Національного військово-історичного музею України відбулось відкриття виставки «Перші визвольні змагання в картинах Артура Орльонова».

17 графік українського баталіста Артура Орльонова, присвячених видатним постатям та боям доби Перших Визвольних змагань (1917-1921) вперше були зібрані разом зусиллями благодійного фонду «Героїка».

Відкрив виставку заступник директора Національного військово-історичного музею України та член правління «Героїки» Ярослав Тинченко, який провів відвідувачам екскурсію залами, що присвячені добі збройної боротьби за незалежність України 1917-1921 рр. 

Ярослав Тинченко (праворуч) відкриває захід.
Зліва направо: Павло Подобєд, Сергій Блощаневич, Андрій Ковальов, Олександр, Олена і Дарина Білецькі.
Зліва направо: Павло Подобєд, Сергій Блощаневич, Андрій Ковальов, Олександр, Олена і Олеся Коваль.
Юрій Фартушний (вцентрі) нагороджує Сергія Блощаневича “Знаком жертводавця” №1
Вручення “Знаку жертводавця” №3 Дмитру Орлу.
Виступ Дмитра Ткаченка ("Знак жертводавця" №3).
Виступ Дмитра Ткаченка (“Знак жертводавця” №5).
Знак жертводавця
Знак жертводавця

«Представлені роботи були люб’язно надані Службою зовнішньої розвідки України та Центром історії Вінниці. Шість картин були створені в різні роки на замовлення нашого фонду. Національний військово-історичний музей України погодився розмістити твори в залі Української Народної Республіки, поряд із аквареллю ветерана Армії УНР Леоніда Перфецького «6-та січова стрілецька дивізія в Станіславові 1919». Протягом жовтня кияни і гості столиці зможуть відвідати музей та оглянути виставку», – розповідає керівник благодійного фонду «Героїка» Павло Подобєд.

Представник наглядової ради фонду, ветеран російсько-української війни Юрій Фартушний вручив трьом жертводавцям і одному волонтерові «Знак жертводавця» – спеціальну відзнаку «Героїки», засновану цьогоріч.

«Правління обговорює кандидатури жертводавців і волонтерів, які найбільше доклалися до реалізації проєктів фонду – впорядкування могил українських воїнів, та будівництва українських мілітарних пам’ятників. Критерії дуже вимогливі. Наприклад, серед волонтерів «Героїки» відзначаємо тих, хто не менше 5 років здійснює системний догляд за могилами чи меморіалами, або своєю працею посприяв будівництву не менше 5 меморіальних об’єктів», – пояснює член наглядової ради «Героїки» Юрко Фартушний.

Протягом календарного року фонд вручає лише 5 «Знаків жертводавців». У 2021 році до відзначення були представлені:

  1. Сергій Блощаневич, за багатолітню фінансову підтримку спорудження пам’ятників воякам Армії УНР та героям сучасної російсько-української війни.
  2. Подружжя Максима та Іванни Кобєлєвих, за особисту участь у впорядкуванні поховань вояків УПА і фінансову підтримку спорудження пам’ятників воякам Армії УНР та героям сучасної російсько-української війни.
  3. Дмитро Орел, за багатолітню фінансову підтримку спорудження пам’ятників та пам’ятних знаків воякам Армії УНР, УПА, бойовикам ОУН та героям сучасної російсько-української війни.
  4. Максим Горковчук, за вагомий внесок у розробку порталу «Імена самостійної України» і жертовну підтримку проєктів фонду.
  5. Дмитро Ткаченко, за вагомий внесок в опрацювання архівних матеріалів для порталу «Імена самостійної України», створення та редагування облікових карток на вояків Армії УНР.

Представник «Героїки» Олег Слабоспицький зазначив, що дві наступні збірки «Героїки» будуть проведені на спорудження пам’ятників на могилі члена ОУН і ветерана дивізії «Галичина» Ореста Васкула, який похований на Київщині та на могилі поручника Армії УНР Хоми Аврамчука, який спочиває на кладовищі м. Хмільник на Вінниччині.

Схожі Новини
  • 19 Листопада 2021
  • 3033
  • Прокоментуй!
Пам’ятник на могилі поручника Аврамчука: зібрано половину необхідної суми

Завдяки Вашим пожертвам зібрано половину необхідної суми для реалізації двох ...

детальніше
  • 17 Листопада 2021
  • 2368
  • Прокоментуй!
На Житомирщині вшанують Героїв Базару

У листопаді–грудні цього року виповнюється 100 років Другого Зимового походу ...

детальніше
  • 12 Листопада 2021
  • 2270
  • Прокоментуй!
Допоможіть встановити пам’ятник на могилі поручника Хоми Аврамчука

Цьогоріч ми маємо надію встигнути реалізувати ще кілька проєктів. Все ...

детальніше
Залиште свій Коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.